Scouting DWD maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Organisatie

Scouting DWD heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Organisatie Scouting DWD

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de DWD: bevers, welpen en  scouts. Elke speltak kent een leidingteam, waarvan één persoon het aanspreekpunt is (teamleider).

Besturen

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding samen vormen de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Als onderdeel van Scouting Nederland hanteren wij dan ook het preventief beleid dat zij opstellen. Voor het opstellen van preventief beleid, wordt gebruik gemaakt van de hulpmiddelen die Scouting Nederland adviseerd. De gedragcode vind u hier. En de vertrouwenspersoon hier.

Stichting Scouting Beverwijk (SSB)

De beheerstichting van het gebouw valt onder de SSB.

App

Wij te vinden in de Scouting
App voor Android en IOS.
Informatie over de (speciale)
opkomsten is hier vaak te
vinden. Ook verschillende fotoalbums van de groepen en YouTube filmpjes. Zoek u een contactpersoon? Ook dit staat in de App.

Download voor IOS (apple)
Download voor Android

Vacatures

Regelmatig zijn we bij
onze Scoutinggroep op
zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons leidingteam willen versterken. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team en waar je interesse naar uitgaat. Heb je interesse en ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met de groepsbegeleiding via de mail groepsbegeleiding@dwd-beverwijk.nl.