Scouting DWD maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Geschiedenis

De historie van Die Wijcker Duinjaghers begint in september 1928. Toen werden 'Die Wijckers' opgericht, de eerste NPV groep (Groep I) in Beverwijk. Deze groep had een egale oranje das. De tweede groep in Beverwijk heette 'Die Duinjaghers' (Groep III) en werd opgericht in 1933. Deze groep had een blauwe das. Op 11 juli 1953 werd besloten tot een fusie. De namen evenals de kleuren van de das werden gecombineerd: Die Wijcker Duinjaghers met oranje-blauwe das.

Speltakken

Gedurende haar hele bestaan heeft de groep minimaal twee speltakken gekend: de welpen en de verkenners. De groep heeft een stam (voortrekkers) gehad van 1953 tot en met 1964. In 1975 werd een nieuwe (gemengde) stam (Pioniersters en Voortrekkers = PIVO's) opgericht. De stam heet 'Kantanky' stam. Kantanky was een bijnaam van Baden Powell en betekent 'Hij met de grote hoed'. Deze stam werd in 1999 opgeheven. De Kantankystam werd op 6 juni 2006 opgevolgd door Stam Alpha, een voormalige afsplitsing van De Kantankystam. In 1986 werden de Bevers binnen Scouting geïntroduceerd. Onze groep besloot in 1987 met Bevers te beginnen.

Het eerste gebouw

Na de fusie in 1953 had de groep twee troephuizen, het stenen gebouw 'De Wijkplaats' en het van treinwagons gemaakte troephuis 'De Jachthut'. Deze beide clubhuizen stonden in het huidige 'Padvindersduin' te Beverwijk. 27 mei 1961 werd de nieuwe Jachthut geopend, die na het vertrek van Oubaas Boerlage werd omgedoopt tot 'Oubaas Boerlage Jachthut'. De oude jachthut (de spoorwagon) heeft tot de komst (in 1974) van de huidige loods dienst gedaan als opslagruimte en kolenhok. De 'Wijkplaats' werd gesloopt in 1965 ten behoeve van de uitbreiding van de Hoogovens. De Oubaas Boerlage Jachthut bood op dat moment onderdak aan de welpen, verkenners en de pivo's. De Bevers hadden sinds 1989 een gastvrij onderdak bij de Wiawaha groep.

Door de tragisch brand in mei 2011 en het verwoesten van 2/3 van het net gerestaureerde gedeelte van de Oubaas Boerlage Jachthut was er geen ontkomen meer aan, er moest nieuwbouw komen! Door intensieve samenwerking met de SSB en Wiawaha Beverwijk was de opening op 8 september 2012 een feit! Wiawaha Beverwijk en DWD samen onder 1 dak. Een gebouw van 34,13 meter breed, 9,83 meter diep, 6 lokalen, 2 wasruimte, enorme keuken en ga maar door!

App

Wij te vinden in de Scouting
App voor Android en IOS.
Informatie over de (speciale)
opkomsten is hier vaak te
vinden. Ook verschillende fotoalbums van de groepen en YouTube filmpjes. Zoek u een contactpersoon? Ook dit staat in de App.

Download voor IOS (apple)
Download voor Android

Vacatures

Regelmatig zijn we bij
onze Scoutinggroep op
zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons leidingteam willen versterken. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team en waar je interesse naar uitgaat. Heb je interesse en ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met de groepsbegeleiding via de mail groepsbegeleiding@dwd-beverwijk.nl.