Scouting DWD maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Installeren

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfitblouse op een blauwe spijkerbroek. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen.

Kleding Scouting DWD

Bij Scouting DWD draag je tijdens het hele seizoen een scoutfit blouse van Scouting Nederland. Na het openen kan je eventueel de DWD t-shirt dragen, maar denk er om, bij het sluiten dragen we weer de scoutfit blouse. Onder het t-shirt en de blouse draag je altijd een blauwe spijkerbroek.

Scoutfit Scouting Nederland

De scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere officiële en gezamenlijke activiteit, en het zomerkamp doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je de scoutfit blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Mocht u een t-shirt willen bestellen, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt hier meer informatie over wanneer deze tijdens de opkomst af te halen is. De kosten zijn € 6,00 per stuk.

App

Wij te vinden in de Scouting
App voor Android en IOS.
Informatie over de (speciale)
opkomsten is hier vaak te
vinden. Ook verschillende fotoalbums van de groepen en YouTube filmpjes. Zoek u een contactpersoon? Ook dit staat in de App.

Download voor IOS (apple)
Download voor Android

Vacatures

Regelmatig zijn we bij
onze Scoutinggroep op
zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons leidingteam willen versterken. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team en waar je interesse naar uitgaat. Heb je interesse en ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met de groepsbegeleiding via de mail groepsbegeleiding@dwd-beverwijk.nl.